Over ons

Geschiedenis

Kapella Vocale, opgericht in 1927 onder de naam Kapelkoor, is een gemengd koor met een lange traditie. Onder leiding van dirigent Ente Bosma is in de jaren negentig de eerste aanzet gegeven tot kwaliteitsverbetering van het koor, en leidde tot het meedoen aan diverse concoursen, waarop goede resultaten werden behaald.

Van maart 2002 – mei 2015 is zijn zoon Roelof Bosma dirigent geweest en onder diens bezielende leiding sloeg het koor een nieuwe weg in. De naam van het koor veranderde in Kapella Vocale. Het repertoire werd aangepast, de traditionele koorkleding afgeschaft en het aantal in eigen beheer georganiseerde – concerten uitgebreid. De koorleden volgen regelmatig stem- of koorscholing, hetgeen bijdraagt aan het behouden en verhogen van het niveau van het koor. Kapella Vocale streeft hoge ambities na en wil een regionaal toonaangevend koor zijn. Aan de concerten werken professionele musici mee.

De dirigent

261Willy Misker is jong begonnen met orgellessen. Vanaf haar 12de begeleidt ze de samenzang tijdens de diensten. Eerst 25 jaar in Schoonebeek, daarna een aantal jaren in Emmen en vanaf toen tot heden in de Zuiderkerk in Nieuw-Amsterdam.

In 1996 is ze begonnen aan de cantor en dirigenten opleiding (MDO) in Heerenveen die ze in 1999 afrondde. Ze dirigeerde verschillende koren waaronder het Chr. Mannenkoor Da Capo in Haren. Momenteel is ze dirigent van de Cantorij van de Zuiderkerk in Nieuw-Amsterdam en tijdelijk dirigent van de Cantorij van de Grote Kerk in Emmen.  Ook begeleidt ze koren op piano/orgel en is ze 2de dirigent bij een aantal koren.

Kapella Vocale

Kapella Vocale heeft twee concertreizen naar Aken en Brugge gemaakt. In 2007 hebben we in de Dom van Aken meegewerkt aan een mis, waarin we o.a. Notre Père van Maurice Duruflé hebben gezongen. In 2010 ging de reis naar Brugge. Daar hadden we in de Jacobikerk een workshop o.l.v. Ignace Thevelein, kapelmeester van de  St. Salvatorskathedraal . Op zondag mochten we meewerken aan een dienst in de St. Salvatorskathdraal. We hebben daar twee delen uit The Armed Man van Karl Jenkins gezongen.

Op ons programma staan Engelse koorwerken en cantates van o.a. Dietrich Buxtehude, John Henri Maunder en Felix Mendelssohn- Bartholdi. De laatste jaren werd in de lijdenstijd “Olivet to Calvary” van Maunder en de “Markuspassion” van Keiser uitgevoerd  In december 2010 voerden we de “Bethlehemcantate” van Maunder uit. A Festival of Lessons and Carols is zo langzamerhand ook traditie geworden in de kersttijd.

Aan de uitvoering van onze concerten werken professionele musici mee.
Kapella Vocale is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond

Leden

Het koor telt momenteel 40 leden, afkomstig uit geheel Zuidoost Drenthe.

Sopranen
Sien Bergman, Jeannette van der Ende, Mariette Groeneveld, Geke Hadders, Antje de Jong, Marchien Keen,   Anja van Leeuwen, Thea ter Mul, Julia Rosenbaum, Jane Tewes,  Janny Westhuis, Tineke Zwarts, Diny Zantinge, Ria Boeve., Augustina Vrijhof.

Alten
 Anneke v/d Bosch, , Anneke Dijk,  Dieny Hakkers, Els Heine, Lina Hidding, Elly de Jong, Elly Jeuring,  Lethy Lamminga,  Rieneke Oldenhuizing, Dien Post, Alie Santing, Tinie Klip, Ge Salomons.

Tenoren
Bouko de Groot, Henk Kroon, Nienke Lantman,Hennie Middel, Jan Nuiver, Wolter Timmer, Martin Veen

Bassen
Jan Post, Harrie Pinkster, Co van Ee, Albert Moorlag,  Karst de Vries.

Dirigent
Willy Misker

Repetitie

De wekelijkse repetitie is op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het gebouw achter de Kapelkerk , Kapelstraat 63, 7811 HC, Emmen

Contributie

De contributie bedraagt €19,00 per maand, dit is incl. koffie of thee. Te betalen per kwartaal.
Rekeningnummer Kapella Vocale: NL73RABO 0317 0762 21 t.n.v. Kapella Vocale.

Meedoen?

Bent u een zangliefhebber en spreekt het repertoire van Kapella Vocale u aan?

Dan is de stap naar dit koor een goede keus! Kom gerust eens luisteren op een repetitieavond. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anneke Dijk,
Agaatdreef 70,
7828 AE Emmen
0591 676880
annekedijk@hotmail.nl