Over ons

Onze dirigent Willy Misker

Geschiedenis

Kapella Vocale, opgericht in 1927 onder de naam Kapelkoor, is een gemengd koor met een lange traditie. Onder leiding van dirigent Ente Bosma is in de jaren negentig de eerste aanzet gegeven tot kwaliteitsverbetering van het koor, en leidde tot het meedoen aan diverse concoursen, waarop goede resultaten werden behaald.

Van maart 2002 – mei 2015 is zijn zoon Roelof Bosma dirigent geweest en onder diens bezielende leiding sloeg het koor een nieuwe weg in. De naam van het koor veranderde in Kapella Vocale. Het repertoire werd aangepast, de traditionele koorkleding afgeschaft en het aantal in eigen beheer georganiseerde – concerten uitgebreid. De koorleden volgen regelmatig stem- of koorscholing, hetgeen bijdraagt aan het behouden en verhogen van het niveau van het koor. Kapella Vocale streeft hoge ambities na en wil een regionaal toonaangevend koor zijn. Aan de concerten werken professionele musici mee.

De dirigent

Dirigent Willy Misker volgde haar cantor- en directieopleiding voor amateurkoren in Heerenveen.

Ze heeft deze opleiding afgerond in 1999 en sindsdien heeft ze verschillende workshops en korte opleidingen gevolgd voor directie, zang en klankkleur o.a. bij Louis Buskens.  Dit maakt dat ze door de tijd heen haar eigen klank heeft ontwikkeld en hiermee de koren hun eigen ‘kleur’ wil meegeven.

Tekstbeleving is tevens heel belangrijk voor haar en dit neemt ook tijdens de repetities een duidelijke plaats in.  Alleen emotionele en muzikale verbondenheid kan maken dat een koor zeggingskracht heeft.

Willy heeft verschillende koren en ensembles gedirigeerd waaronder het mannenkoor Da Capo uit Haren.

Momenteel is ze dirigent van de Cantorij van de Zuiderkerk in Nieuw-Amsterdam en gemengd koor Kapella Vocale uit Emmen. Tijdelijk is ze verbonden aan de Cantorij van de Grote Kerk in Emmen. Ze is al jaren organist waarvan de laatste 25 jaar in de Zuiderkerk in Nw-Amsterdam.

Kapella Vocale

Kapella Vocale heeft twee concertreizen naar Aken en Brugge gemaakt. In 2007 hebben we in de Dom van Aken meegewerkt aan een mis, waarin we o.a. Notre Père van Maurice Duruflé hebben gezongen. In 2010 ging de reis naar Brugge. Daar hadden we in de Jacobikerk een workshop o.l.v. Ignace Thevelein, kapelmeester van de  St. Salvatorskathedraal . Op zondag mochten we meewerken aan een dienst in de St. Salvatorskathdraal. We hebben daar twee delen uit The Armed Man van Karl Jenkins gezongen.

Op ons programma staan Engelse koorwerken en cantates van o.a. Dietrich Buxtehude, John Henri Maunder en Felix Mendelssohn- Bartholdi. De laatste jaren werd in de lijdenstijd “Olivet to Calvary” van Maunder en de “Markuspassion” van Keiser uitgevoerd  In december 2010 voerden we de “Bethlehemcantate” van Maunder uit. A Festival of Lessons and Carols is zo langzamerhand ook traditie geworden in de kersttijd.

Aan de uitvoering van onze concerten werken professionele musici mee.
Kapella Vocale is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond

Leden

Het koor telt momenteel 31 leden, afkomstig uit geheel Zuidoost Drenthe.

Sopranen
Sien Bergman, Ria Boeve, Jeannette van der Ende, Geke Hadders, Antje de Jong, Marchien Keen,   Anja van Leeuwen, Thea ter Mul,  Jane Tewes,  Janny Westhuis, Tineke Zwarts, Diny Zantinge,  Els Collignon

Alten
Anneke v/d Bosch, , Anneke Dijk, ,  Els Heine,  Elly de Jong, Elly Jeuring,  Lethy Lamminga,  ,  Alie Santing,   Ge Salomons, Dieny Hakkers,

Tenoren
Bouko de Groot, Henk Kroon, Hennie Middel, Jan Nuiver, Wolter Timmer, Martin Veen

Bassen
Co van Ee,  Albert Moorlag, Karst de Vries

Dirigent
 Willy Misker

Repetitie

De wekelijkse repetitie is op donderdagavond van 19.30 – 21.45 uur in het gebouw achter de Kapelkerk , Kapelstraat 63, 7811 HC, Emmen

Contributie

De contributie bedraagt €19,00 per maand, dit is incl. koffie of thee. Te betalen per kwartaal.
Rekeningnummer Kapella Vocale: NL73RABO 0317 0762 21 t.n.v. Kapella Vocale.

Meedoen?

Bent u een zangliefhebber en spreekt het repertoire van Kapella Vocale u aan?

Dan is de stap naar dit koor een goede keus! Kom gerust eens luisteren op een repetitieavond. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anneke Dijk,
Agaathdreef 70,
7828 AE Emmen
tel. 0591-676880